Expectations

Bila aku tengok balik diri aku ni, macam banyak je benda yang aku nak buat. Sampai aku serabut, tak tahu nak buat mana satu dulu. So in the end, semua pun stuck kat 1 level.

Aku ni …

  • Nak buat website ke
    • Ni pun banyak cabang: WordPress ke, Node ke, React ke, Vanilla JS ke, frontend ke, backend ke, fullstack ke. Design jugak ke
  • Nak jual bag ke
  • Nak fokus 7thlumen ke
  • Nak fokus Figment ke
  • Nak knitting ke

Main is 7thlumen / Figment la.

Bottomline is sebenarnya aku nak income lebih. Kos rumah, anak-anak and diri sendiri is a lot. Ikutkan, memang duit dari ERA cukup untuk semua tu, tapi we are running a business. Duit dari client bukan masuk poket sendiri. Kita pun makan gaji, walaupun kita bagi gaji sendiri haha.

And sebab aku sedar yang aku makan gaji ni, aku rasa bersalah nak amik gaji lebih. Sebab in a way aku rasa macam aku tak layak nak ambil gaji lebih. Nanti Syam cakap apa ke? Entah. Aku rasa itu just expectation yang aku set kat diri aku sendiri. Tapi masalahnya, aku takde set a clear expectation. Aku just keep on feeling yang aku tak buat enough. And I guess it’s true jugak.

Ok, aku nak la set clear expectations.

So I have 8 hours in a day right, to work? But because ada Aufa & Faiz, so maybe I can only work like 2-3 hours. So I’m planning to spend 1 hour on improving 7thlumen processes or do whatever is relating to 7thlumen like the invoice and updating ledger. Another 2 hours is to spend doing ERA campaigns.

So 5 hours would be to layan Aufa, do Faiz’s homework, eat, nap, a bit of WoW, going for a walk.

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *